Kovászos cukkini (paleo)
sponsored links
Az itt található paleo kovászos uborka mintájára készült. Éva, igazad volt! A sárga cukkini íze egész más! Köszönöm szépen a kóstolót!
Hozzávalók:
2 zsenge cukkini (nálam sárga)
1/2 liter víz
2 evõkanál só
1 csokor kapor
8-10 szem fekete bors
2 kisebb babérlevél
2 gerezd fokhagyma
A cukkinit megmossuk, majd hosszában négybe vágjuk. Felforraljuk a vizet a sóval. Az üveg aljára rakjuk a megmosott kaprot, erre rakjuk állítgatva, jó szorosan a cukkini cikkeket, miközben beleszórjuk a borsot, a fokhagymát, és a babérlevelet is. Annyi még meleg, sós vízzel öntjük fel, amennyi az egészet teljesen ellepi. Az üveg tetejére tányért teszünk vagy ráhajtjuk a csatos tetõt, tehát nem kell légmentesen lezárni. Meleg, de a tûzõ naptól védett helyen 2-3 napig érleljük (amikor zavaros lesz a lé már jó) végül folyó vízben lemosva, behûtve fogyasztjuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.