Kovászos bagett - természetes kovásszal, természetesen. Bagett formázási útmutatóval.

2012-06-25

sponsored links



Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy kifejezzem, mennyire boldoggá tesz, hogy még többen neveltek természetes kovászt az útmutatásaim alapján és süttök belõle csodásabbnál csodásabb kenyereket!
Mind, mind arról jeleztek vissza, hogy természetes kovásszal sütött kenyér íze az igazi békebeli kenyér íz. Summázhatom, hogy nem volt hiábavaló ennyit kampányolnom a módszer és a természetes kovász mellett.

Nyáridõben kevesebb kenyeret sütök, hiszen a könnyû, zöldséges ételek veszik át ilyenkor a fõszerepet, illetve a sütõt begyújtani is kevesebbszer akaródzik. Mivel a kovászaim ott csücsülnek a hûtõm mélyében, amikor meggondolom magamat, illetve helyzet adódik, hogy kenyeret süssek, elõveszek egy adag kovászt, és már akár másnap süthetek belõle kenyeret.
Szerintem az egyik leglényegesebb felismerésem a kovász nevelésével és tartásával kapcsolatban, a tárolással és élesztéssel kapcsolatos tapasztalataim és végkövetkeztetéseim.

A Vidék íze magazin felkérésére a békebeli kovászos kenyerem bemutatásával készültem. Ha már egy vekni kenyeret sütök, akkor gondoltam, hogy itt az idõ, hogy egy újabb kenyérféleséget is kipróbáljak természetes kovászból. Ez a bagett.

A kenyértészta és az elõkészítés a békebeli kovászos kenyerem mintájára történt, mindössze nem egy, hanem két adag tésztát dagasztottam be. Amikor a kenyértésztát kettévettem a veknihez és a bagettekhez, akkor az egyik részbõl egyszerûen bagetteket formáztam.

Olyan rengeteg magyar gasztroblog létezik már és köztük sok a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s