Kovászolt káposzta
sponsored links
Ma írt a DalaiLáma (maga) életvezetési tanácsokat, hogyan éljek 2012-ben, ennek tizenkilencedik pontja azt mondja:
A szerelemben és a fõzésben kerüld a szélsõségeket.
Tegnap elkészítettük az elsõ kovászos káposztánkat, ami inkább Erdélyországban népszerû, sõt a töltött káposztát is ebbõl csinálják. (S gyakorlatilag a mechanikája megegyezik a kovászos uborkával.) Meg magában is finom, persze.
Tehát, káposzta külsõ leveleit szedjük le, mossuk meg, a többit gyaluljuk le jó apróra. Ha nincs más, késsel akkor. Nekem egy közepes fej kétliteres duncos üvegbe belepasszolt profin. Üres üveg aljára mehet néhány szem feketebors, két babérlevél, csípõs, ha szeretjük, fokhagyma négy gerezd, esetleg torma. Jól tömködjük le félig káposztával, megint a fûszerek ízlés szerint, meg egy kis kömény is, persze.
Káposzta, aztán forraljunk két liter vizet, literenként egy evõkanál sóval, és merjük rá a ...