kosárka

2012-01-05

sponsored links

Még tartozom egy süti recepttel. Bár, nagyon nem került felszolgálásra, mert elbaltáztam a tölteléket, de finom volt, míg ehetõ volt. :) 
A tészta receptet Tiszta tésztánál találtam meg, a töltelék pedig a sogórnõm próbatortájának a kréme volt. Finom lett volna, ha tálalás elõtt 1-2 órával töltöm meg vele. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2  db tojássárgája
  • citrom reszelt héja 
Tisztatésztától idézve: "Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat és a két tenyerünk közé véve összemorzsoljuk. Szakács tanulmányaim során azt az ötletet kaptam, hogy ha a zsiradék kemény, sajtreszelõvel lereszelve, sokkal könnyebb összedolgozni. Hozzáöntjük a porcukrot (ha darabos leszitáljuk), vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Igyekezzünk gyors tempóban összeállítani a tésztát, mert ellenkezõ esetben kizsírosodhat és az alkalmatlanná teszi a további feldolgozásra. A gyúródeszkára ragadó tésztarészeket habkártya segítségével könnyen fel tudjuk kaparni. Az összegyúrt tésztát cipóra formázzuk és ...

Folytats a blogon ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s