Kossuth kifli
sponsored links
Március 15. alkalmából nem is süthetnénk stílusosabb süteményt a Kossuth kiflinél. Magának a süteménynek valószínûleg nem sok köze volt Kossuth Lajoshoz, de a legenda szerint a pozsonyi országgyûlés alatt szívesen fogyasztott mandulás vagy diós krémmel töltött kifliket Palugyay Jakab a Zöldfához címzett vendéglõjében. Az sem tisztázott, hogy ez a sütemény a pozsonyi kiflihez hasonlatos töltött tészta volt, vagy dióval, mandulával megszórt, kifli alakúra szaggatott vajas piskóta. Ez utóbbit én hosszú évekig diós félholdak néven sütöttem, csak késõbb vált számomra is világossá, hogy ez a Kossuth kifli.
Hozzávaló:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 30 dkg finomliszt ...