Korpás kenyér
sponsored links
Ismét egy olvasói kérésnek teszek eleget ezzel a korpás kenyérrel. Kiváló lehet azok számára, akik a fehér kenyér hívei, a teljes kiõrlésû lisztekbõl készült kenyeret elutasítják, ugyanakkor tudatában vannak annak, hogy élelmi rostokra szükség van. Ez a kenyér csökkentheti a lelkiismeret furdalást.
A búzakorpa élelmi rostokban gazdag étrend-kiegészítõ készítmény, amelynek nagy része nem emészthetõ - , úgynevezett ballaszt anyagokból áll. Ez azonban fontos a szervezet számára, mert jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, elõsegíti a bélmûködést, csökkenti az éhségérzetet.
A különbözõ kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezõen hat a vércukorszint emelkedésére, elõsegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekõképzõdést, és jó hatással van a szívmûködésre.
Azt szokták ajánlani, hogy joghurtba keverve érdemes fogyasztani. Szerintem aki valaha is fogyókúrázott, az ki is próbálta, de a rettenetes íze örökre mély nyomot hagyott, legalábbis bennem. Kenyérbe keverve viszont meglepõen finom.
A kenyeret két lépésben készítettem el, így elég sok korpát tudtam beledolgozni, ez a módszer ugyanis levegõsebbé teszi a tésztát. Természetesen egyszerûsítve, az összes hozzávaló azonnali dagasztásával is el lehet készíteni.
Hozzávalók: ...