Korpás grahamcipók
sponsored links
Tizenhárom évesen,amikor már jó pár sütésen és fõzésen túl voltam,karácsonyra többek között szakácskönyveket kaptam.Köztük volt az Étel a legjobb orvosság címû is,amit majd nemhogy már rongyosra olvastam.Zöldségek,gyümölcsök és egyéb élelmiszerek eredete,élettani hatási mellett pompás receptek is találhatóak benne néhol színes fotókkal.Csupa egészséges és reform finomság.Ebbõl készítettem el ezt a finom péksüteményt is annyi változtatással,hogy a receptben szerepló burgonya meleg fõzõlevét is hozzáadtam,mert pont úgy a jó.
Korpás grahamcipók
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg Graham liszt( teljes kiõrlésû)
- 20 dkg sima liszt
- 5 dkg szójaliszt vagy nagyon apró,darált szójagranulátum
- 10 dkg búzakorpa
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 2 dl tej
- 5 dkg kézmeleg vaj
- 1 nagyobb burgonya megfõzve,összetörve és a fõzõvize ...