KORPÁS PALACSINTA TOJÁSKRÉMMEL ÉS AVOKÁDÓVAL
sponsored links
Húsvéti elõzetesként készült ez a hideg elõétel, amit egy felkérésre készítettem. A múlt héten megkeresett a BUTLERS cég koordinációs vezetõje, és felajánlott számomra egy együttmûködési lehetõséget. Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen nem minden nap kap az ember ilyen feladatot. A lényege a dolognak az, hogy a cég biztosítja a fotóimhoz az általam kiválasztott Butlers termékeket, amit magam választok ki az üzletekben, majd otthon felhasználom õket a fényképezéseim során. Az elkészült bejegyzést elküldöm a Butlers-nek, amit feltesznek majd a honlapjukra, névvel és blogcímmel együtt. Szóval ez a finomság így született és valósult meg... Köszönet a szép terítékért a Butlers-nek....
Hozzávalók a palacsintához: 15 dkg liszt, 3 dkg búzakorpa, 3-4 dl tej, 2 tojás, 2 kanál olaj, 1/2 mokkáskanál só. Tojáskrém: 5 db. fõtt tojás, 3 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 2 evõkanál reszelt sajt, só, õrölt bors, csipet cukor. Továbbá: saláta levél, 1 avokádó.
A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütögetjük a palacsintákat. Kihûtjük õket. Míg hûlnek a palacsinták, addig elkészítjük a tölteléket. Három fõtt tojást sajtreszelõn lereszeljük a másik kettõt pedig apróra felvágjuk. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a reszelt sajtot és ízesítjük a sóval, a borssal és a csipet cukorral. Sûrû krémet keverünk belõle. A palacsinták töltése: egy palacsintára saláta levelet fektetünk, rátesszük a vékony szeletekre vágott avokádót, majd ráhalmozunk tojáskrémet.
A palacsinták végeit behajtjuk, majd feltekerjük. Éles késsel félbe vágjuk és tálra rendezzük a töltött palacsintákat. Friss zöld-félékkel tálaljuk.