Korpacibere

2012-06-19

sponsored links



Savanykás lé, fõleg nyáron kellemesen hûsítõ, magában fogyasztva, jól behûtve is egészséges, vitamindús és kalóriaszegény, de bármilyen leveshez felhasználható.  A híres tradicionális csorbát is  ezzel savanyítják. Mivel itt gyakran használják, üzletekben kapható literes üvegben készen, de ha valaki saját maga állítaná elõ (ami azért mindig finomabb, és biztosabb)  2-3 nap alatt készül el. 

Hozzávalók
  •  5-6 szelet száraz kenyér (kötelezõen száraz legyen!)
  • 1/2 kg. búzakorpa
  • 10 dkg. kukoricaliszt 
  • 4-5 liter víz
  • 2 szál lestyán
  •  egy arasznyi meggyvesszõ levéllel együtt 
 Egy nagy befõttes üvegbe  raktam a korpát, leöntöttem 1 liter hideg vízzel, így kioldódtak belõle a ...

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2012/06/korpa...

sponsored links

Keres?s