Koronás Lepkés Torta
sponsored links
Hozzávalók a piskótához:
Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült, + 3 ml folyékony piros ételfesték, ettõl lett a piskóta rózsaszínû.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!
Tölteléke : - mascarponés-marcipános krém
Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
3 deci habtejszín
1,5 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 30 grm
ízlés szerint porcukor
1 evõkanál színtelen mandula aroma, vagy 2 db ampulla mandula olaj aroma
( az utóbbit a Lidl-ben veszem )
Elkészítése :
A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edénybe a porcukrot habosra keverem a mascarponével.
A kettõt óvatosan összekeverem, nagyon habosnak és krémesnek kell lennie!
Végül belekeverem az aromákat.
A torta burkolásához : egy adag fondant
A koronához , pálcához, és a lepkékhez : 50 dkg marcipán
A torta készítési fázisfotói :
A torta alátétet és a marcipán koronát és pálcát , lepkéket 1-2 nappal készítem el mindig, hogy megkeményedjen !
A marcipánból készített korona, nem keményedik meg csak formálhatóvá válik, ezért a korona ágaiba,fogpiszkálót szúrok hogy kiegyenesedjenek.
A megszáradt lepkéket gél csillám ételfestékkel kenem át és friss fondattal ragasztom a tortára.