Koronás csupa csoki kocka - paleo

2014-06-23

sponsored links






Az eredeti recept a Sjokolade címû norvég magazinban találtam, de nem volt paleos, viszont annyira szép kép volt benne, azonnal megfogott. A süti tésztája nagyon puha és könnyed, a krém pedig tényleg megkoronázza,  a gyerekek azt mondták legközelebb dupla adag legyen, mert olyan finom. Tényleg nagyon finom és valóban csupa csoki, néha belefér, mert megérdemeljük:)

Hozzávalók: (20x20 tepsihez)
3 tojás
8 dkg erythritol porrá õrölve
10 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
8 dkg kókuszvaj
5 dkg mandulaliszt
1 tk. sütõpor (gluténmentes)
csipet só

A csokis krémhez:
10 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
2 ek. erythritol
3 dkg kókuszvaj
3 ek. kókuszkrém

Az egész tojásokat habosra kevertem az édesítõvel, 3-4 percig, amíg kifehérdett. A csokit vízgõz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kókuszvajat és langyosra hûtöttem. A lehûlt csokis krémet a tojásos keverékhez csurgattam, simára kevertem.  A mandulalisztet elvegyítettem a sütõporral és a sóval, a masszához forgattam. A tepsit kikentem alaposan kókuszvajjal, de lehet bele sütõpapírt is tenni, beleöntöttem a masszát, 175 fokon légkeverésnél az én sütõmben 20 perc alatt megsült, érdemes tûpróbával ellenõrizni, minden sütõ más. Kiszárítani nem szabad, hûlés közben még szilárdul. A krémhez a csokit az édesítõvel vízgõz felett felolvasztottam, majd hozzáadtam a kókuszvajat. Amikor langyosra hûlt, hozzákevertem a kókuszkrémet, ettõl jól besûrûsödött. 30 percre betettem a hûtõbe, majd habzsûkból kis koronákat nyomtam a süti tetejére, de egyszerûen csak rá is lehet kenni. Egész kis kockákra vágtam fel, így mindegyik csak egy kis falat volt.




Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s