Korianderrel hintett töltött csirkecomb grillezett polentával (puliszkával) és paradicsomos padlizsán raguval
sponsored links
Nem akartam csak egyszerûen sült csirke fûszerrel megszórni és simán megsütni a csirkecombot, ezért a korianderes fûszerezés mellett döntöttem. Nagyon szeretem a koriandert, teljesen véletlenül lettünk barátok, de sokszor használom. Nagyon kellemes illatú, aromás fûszer. Régóta szemezek már a puliszkával is, vagyis manapság divatosan polentának hívott kukoricakásával (milyen jó, hogy annyi ételnek, ami a magyar paraszti konyhában megtalálható volt korábban, a külföldrõl népszerûvé vált nevét használjuk, sokszor magyarul azt sem tudjuk, hogy mit jelent). Bár az az igazság, hogy a puliszka és én egyáltalán nem szerettük egymást, gyerekkoromból csupa rossz emlékem van róla. De ahogy öregszek változok, így megeszek olyan dolgokat is, amiket régen egyáltalán nem. Tehát az illatos korianderes csirkecombokat grillezett puliszkával tálaltam, mivel pedig megint volt pár padlizsán a kamrában, így készítettem belõle -jobb szó híján- ragut paradicsommal és hagymával. Sok hozzávalós étel, de egyszerûen elkészíthetõ, a csirkecomb sütése veszi el az idõt igazából (láttam az egyik fõzõs mûsorban, hogy 40 perc alatt megsütötték a csirkecombot, nekem még ez a mutatvány sosem sikerült ilyen gyorsan). A biztonság kedvéért azért dobáltam pár krumplit is a tepsibe, hogy ne szomorkodjanak a combok magukban...
Hozzávalók 4 személyre:
Csirkecombhoz:
4 darab egész csirkecomb
10 dkg zsírszalonna ...