KORIANDERES SÁRGABORSÓ-FASIRT
sponsored links
Ezeket az izletes sargaborso fasirtokat hasznalhatjuk barmilyen fozelek feltetnek,
(pl spenot), de talalhatjuk magaban fuszeres joghurttal, paradicsom-martassal, vagy
akar majonezzel is.
En parolt parajjal talaltam, amit piritott szezammaggal szortam meg.
Hozzavalok:
20 dkg sarga feles borso
1 kis voroshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 tojas
1 csokor friss koriander
2 evokanal olaj, so, bors
2-3 evokanal zsemlemorzsa
liszt, olaj a suteshez
A borsot atvalogatjuk, megmossuk, majd egy ejszakara langyos vizbe aztatjuk.
Masnap leszurjuk, es annyi enyhen sos vizben, amennyi eppen ellepi, feltesszuk
foni.
Kozben a megtisztitott, finomra vagott hagymat az olajon megfuttatjuk.
A megszurt borsót leszurjuk, langyosra hutjuk,darabologepben puresitjuk.
Belekeverjuk a piritott hagymat, a lazan felvert tojast, a zuzott fokhagymat, az
aprora vagott koriandert, borssal fuszerezzuk, ha kell, utana sozzuk.
A zsemlemorzsaval megfelelo surusegure igazitjuk, majd a masszabol dionyi
nagysagu pogacsakat formazunk nedves kezzel.
Ezeket lisztben meghempergetjuk, es bo, forro olajban aranysargara sutjuk.
Itatospapirra szedjuk, es talaljuk.
(Szezammagos parolt spenot: Szaraz serpenyoben megpiritjuk a szezammagot.
1 kis voroshagymat es 1 gerezd fokhagymat aprora vagunk, es 2 evokanal olajon
megparoljuk, felontjuk 1 dl forro huslevel. Adagonkent hozzaadjuk a megtisztitott
paraj leveleket, 3 percig kevergetve fonnyasztjuk. Enyhen sozzuk es borsozzuk.
Talalaskor megszorjuk a piritott szezammaggal.)
(pl spenot), de talalhatjuk magaban fuszeres joghurttal, paradicsom-martassal, vagy
akar majonezzel is.
En parolt parajjal talaltam, amit piritott szezammaggal szortam meg.
Hozzavalok:
20 dkg sarga feles borso
1 kis voroshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 tojas
1 csokor friss koriander
2 evokanal olaj, so, bors
2-3 evokanal zsemlemorzsa
liszt, olaj a suteshez
A borsot atvalogatjuk, megmossuk, majd egy ejszakara langyos vizbe aztatjuk.
Masnap leszurjuk, es annyi enyhen sos vizben, amennyi eppen ellepi, feltesszuk
foni.
Kozben a megtisztitott, finomra vagott hagymat az olajon megfuttatjuk.
A megszurt borsót leszurjuk, langyosra hutjuk,darabologepben puresitjuk.
Belekeverjuk a piritott hagymat, a lazan felvert tojast, a zuzott fokhagymat, az
aprora vagott koriandert, borssal fuszerezzuk, ha kell, utana sozzuk.
A zsemlemorzsaval megfelelo surusegure igazitjuk, majd a masszabol dionyi
nagysagu pogacsakat formazunk nedves kezzel.
Ezeket lisztben meghempergetjuk, es bo, forro olajban aranysargara sutjuk.
Itatospapirra szedjuk, es talaljuk.
(Szezammagos parolt spenot: Szaraz serpenyoben megpiritjuk a szezammagot.
1 kis voroshagymat es 1 gerezd fokhagymat aprora vagunk, es 2 evokanal olajon
megparoljuk, felontjuk 1 dl forro huslevel. Adagonkent hozzaadjuk a megtisztitott
paraj leveleket, 3 percig kevergetve fonnyasztjuk. Enyhen sozzuk es borsozzuk.
Talalaskor megszorjuk a piritott szezammaggal.)