koriander

2018-05-31

sponsored links

ha nincs egy k nagy veszekedés, nem megyek el a piacra és merõ bosszúból* nem veszek egy akkora csokor koriandert, mint a fejem, és akkor nem lett volna mit hazareptetnem a kies Hollandiából, ennek folyományaként pedig ez a csodálatosan gyönyörûszép epersalsa** se készült volna el. vagy igen, petrezselyemmel, szokás szerint.

*Balázs korábban csak úgy, újabban már tudományos alapokon utálja a koriandert, ami ennélfogva tiltólistán van a konyhában.

** a salsa hagymából, csípõsbõl, korianderbõl és vm puhább húsú, lédús gyümölcsbõl (mangó, ananász, dinnye, barack, eper), vagy paradicsomból álló saláta, ami nagyon-nagyon jól megy a mindenféle grillezett húsok mellé.

strawberry salsa

a kis fehér virág az erkélykertészetembõl származik – azt olvastam, hogy a mézvirág levele és virága is ehetõ. szerintem mondjuk fûíze van, de a képen kétségkívül jól mutat.

epersalsa

1 adag

epersalsa

Hozzávalók

  • 20 dkg eper, apróra kockázva
  • 1/2 lilahagyma, apróra kockázva
  • 1 kis csokor koriander
  • erõs zöldpaprika, ízlésfüggõen
  • lime-lé

Know-how

  1. az apró kockára vágott epret és lilahagymát óvatosan összekevertem a durvára vágott korianderrel és megsóztam.
  2. hozzáadtam némi lime-levet és az erõspaprikát (most nem vadultam nagyon, szofisztikáltan csípett, de az eperrel pont így volt szép).
  3. frissen is finom volt, de pár óra hûtõben állás kimondottan jót tett neki.
  4. grillezett lazacsteak volt mellé (bár a felét csak úgy magában ettem meg fényképezés közben).
3.1
http://www.eztettem.hu/2018/05/epersalsa.html

itt van egy másik salsa ananászból és még egy mangóból.


Folytats a blogon ... www.eztettem.hu/2018/05/epersalsa.html

sponsored links

Keres?s