Korhelyleves gazdagon - Ciorb? de porc cu varz? murat?
sponsored links
Elk?sz?t?se: A hagym?t megpucoljuk, apr?ra v?gjuk, a
zs?ron ?vegesre dinsztelj?k, majd hozz?adjuk a kis darabokra v?gott h?st meg a
reszelt s?rgar?p?t. ?sszes?tj?k, megsz?rjuk borssal ?s f?szerpaprik?val, majd
fel?ntj?k v?zzel. Felforraljuk, beletessz?k a savany? k?poszt?t a bab?rlevelet meg
a csombort ?s k?zepes l?ngon f?zz?k. A dar?lt h?st ?sszekeverj?k az apr?ra
v?gott hagym?val, az ?tt?rt fokhagym?val, a toj?ssal, s?zzuk, borsozzuk,
?sszegy?rjuk, kisebb gomb?cokat form?zunk, lisztbe hempergetj?k, majd belef?zz?k
a levesbe. A v?g?n ?zl?s szerint k?posztal?vel savany?tjuk, ha sz?ks?ges
megs?zzuk ?s ?sszeforraljuk. Tejf?llel ?s cs?p?s paprik?val t?laljuk.
Ciorb? de porc cu varz? murat?
Ingrediente pentru 5-6 pers: 400 g carne proasp?t? de porc, 300 g varz? murat? tocat?, 1 ceap?, 1-2 morcovi, 2 foi de dafin, cimbri?or dup? gust, ? lingur? untur?, zeam? de varz? murat?, sare, piper, boia de ardei; pentru peri?oare: 300 g carne tocat?, 1 ceap? mic?, 1 c??el de usturoi, 1 ou, 1 lingur? f?in?; pentru servire: sm?nt?n?, ardei iute.
Prepararea: Se cur??? ceapa, se m?run?e?te, se c?le?te ?n untur? p?n?
devine sticloas?, apoi se adaug? carnea t?iat? ?n buc??i mici ?i morcovul dat
pe r?z?toare. Se c?lesc ?mpreun?, se condimenteaz? cu piper ?i boia de ardei,
apoi se adaug? ap?. Se las? s? fiarb?, se adaug? varza murat?, frunzele de
dafin ?i cimbri?or ?i se fierbe la foc mediu. Carnea tocat? se amestec? cu ceapa
m?run?it?, usturoiul zdrobit ?i oul, se asezoneaz? cu sare ?i piper. Din
compozi?ie se formeaz? peri?oare mai mici, se dau prin f?in? ?i se fierb ?n
sup?. La final se gust? ciorba ?i se adaug? zeam? de varz? ?i sare dup? gust,
se mai dau 2-3 clocote, dup? care se ia deoparte. Se serve?te cu sm?nt?n? ?i
ardei iute.