Korhelyleves gazdagon - Ciorb? de porc cu varz? murat?

2023-11-24

sponsored links

 


Hozz?val?k 5-6  szem?lyre:  40 dkg friss diszn?h?s, 30 dkg v?gott savany? k?poszta, 1 hagyma, 1-2 s?rgar?pa, 2 bab?rlev?l, csombor, ?  ev?kan?l zs?r, k?posztal? ?zl?s szerint, s?, bors, f?szerpaprika; a gomb?choz: 30 dkg dar?lt h?s, 1 kis hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 toj?s, 1 ev?kan?l liszt; t?lal?shoz: tejf?l, cs?p?s paprika.

Elk?sz?t?se A hagym?t megpucoljuk, apr?ra v?gjuk, a zs?ron ?vegesre dinsztelj?k, majd hozz?adjuk a kis darabokra v?gott h?st meg a reszelt s?rgar?p?t. ?sszes?tj?k, megsz?rjuk borssal ?s f?szerpaprik?val, majd fel?ntj?k v?zzel. Felforraljuk, beletessz?k a savany? k?poszt?t a bab?rlevelet meg a csombort ?s k?zepes l?ngon f?zz?k. A dar?lt h?st ?sszekeverj?k az apr?ra v?gott hagym?val, az ?tt?rt fokhagym?val, a toj?ssal, s?zzuk, borsozzuk, ?sszegy?rjuk, kisebb gomb?cokat form?zunk, lisztbe hempergetj?k, majd belef?zz?k a levesbe. A v?g?n ?zl?s szerint k?posztal?vel savany?tjuk, ha sz?ks?ges megs?zzuk ?s ?sszeforraljuk. Tejf?llel ?s cs?p?s paprik?val t?laljuk. 


Ciorb? de porc cu varz? murat?           

Ingrediente pentru 5-6 pers: 400 g carne proasp?t? de porc, 300 g varz? murat? tocat?, 1 ceap?, 1-2 morcovi, 2 foi de dafin, cimbri?or dup? gust, ? lingur? untur?, zeam? de varz? murat?, sare, piper, boia de ardei; pentru peri?oare: 300 g carne tocat?, 1 ceap? mic?, 1 c??el de usturoi, 1 ou, 1 lingur? f?in?; pentru servire: sm?nt?n?, ardei iute.

Prepararea: Se cur??? ceapa, se m?run?e?te, se c?le?te ?n untur? p?n? devine sticloas?, apoi se adaug? carnea t?iat? ?n buc??i mici ?i morcovul dat pe r?z?toare. Se c?lesc ?mpreun?, se condimenteaz? cu piper ?i boia de ardei, apoi se adaug? ap?. Se las? s? fiarb?, se adaug? varza murat?, frunzele de dafin ?i cimbri?or ?i se fierbe la foc mediu. Carnea tocat? se amestec? cu ceapa m?run?it?, usturoiul zdrobit ?i oul, se asezoneaz? cu sare ?i piper. Din compozi?ie se formeaz? peri?oare mai mici, se dau prin f?in? ?i se fierb ?n sup?. La final se gust? ciorba ?i se adaug? zeam? de varz? ?i sare dup? gust, se mai dau 2-3 clocote, dup? care se ia deoparte. Se serve?te cu sm?nt?n? ?i ardei iute.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/11/...

sponsored links

Keres?s