Korhelyleves

2011-12-02

sponsored links


Egyre jobban fel van adva a lecke fõzés terén. Lehetõségekhez képest tartom magam ahhoz, hogy idény dolgokat és saját éghajlaton termett dolgokat fogyasszunk. Ez egyre nehezebb, pláne, hogy nem annyira kívánom a húst. A második tél, hogy ezzel próbálkozom. Nincs kényszerérett paradicsom, földet sem látott paprika. Az agyonkezelt és utaztatott banánról és hûsítõ citrusfélékrõl nem is beszélve. Nekem már nem hiányoznak. Van helyette alma, körte, aszalt gyümölcsök. Zöldségekbõl sütõtök (ami sütibe is kiváló), cékla, gyökerek, krumplik, káposztafélék mennek. És tele a spájz téliesített produktumokkal. Persze még dolgozom rajta, hogy ezekbõl változatos étrend jöjjön ki a végén.
Mára valami kevésbé húsos, de laktató levest akartam fõzni. Mondjuk korhelylevest. Mert savanyú káposzta nélkül nem élet az élet. Kell a cévitamin?
Ha jól emlékszem másnaposság tüneteire kiváló orvosság, de ez a veszély mostanában nem fenyeget. Csak úgy kellett a savanyú.
Ez egy nagyon egyszerû leves, fõ alapanyaga a savanyú káposzta. pH-ja ízlés kérdése, én jó savanyún szeretem.
A recept kis változtatással a planétás recept kártyák egyikérõl származik. Emlékeztek még? :)
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/12/korhe...

sponsored links

Keres?s