Korhely harcsa-halászlé.

2011-12-19

sponsored links


A sok karácsonyi süteményajánló után most egy finom halászlé receptet szeretnék megosztani. Valahogy nagyon ritkán fõzök halászlét, igaz nagyon szeretjük, de szerintem elég sok macerával jár. Karácsonyra azért mindig készül, általában pontyból. Most viszont szakítani szeretnék ezzel a hagyománnyal és idén harcsából fogom készíteni, méghozzá tejfölösen. Az ötletet az adta, hogy bevásárláskor éppen a halas pultnál válogattam össze a karácsonyi menühöz a halakat, amikor megláttam a harcsatörzset. Abban a pillanatban el is döntöttem, hogy idén abból készítek halászlét. Mivel még korhely halászlét soha nem csináltam lehet eredetileg nem is így kell fõzni, de én így gondoltam ki. Persze azért nem szerettem volna úgy feltálalni, hogy elõtte ne kóstoljam meg, és esetleg csalódás legyen számomra, így elõkóstolót fõztem. Most már tudom, hogy csalódni nem fogok, mert nagyon finomra sikerült a halászlé. A harcsa filézése után a csontból alaplevet fõztem, majd passzírozás után tejfölös habarással ízesítettem. Végül pedig belekerült a SZÁLKAMENTES (ez volt számomra a legfontosabb, hogy szálkamentes a hal húsa) feldarabolt harcsafilé. A lé jó sûrû lett, a tejföltõl pedig finom pikáns ízû. Tálaláskor kínálhatunk mellé friss fehér kenyeret, de én most ettõl eltekintettem. Bátran merem ajánlani, mert az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/12/k...

sponsored links

Keres?s