Korfui sült zöldségek (briam)
sponsored links
Sokféle népszerû étele van Korfu szigetének, amelyek többnyire olasz behatásokat hordoznak magukkal, a briam, vagyis a sült zöldséges egytál, azonban kifejezetten autentikus és házi. Most ebben a böjti idõszakban nagyszerû, vitamindús fogás.
A görög házi konyha nem bonyolítja túl az ételek elkészítését. Itt is mindent egybedobnak, robosztusra vágott cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, hagymát, olykor kerül bele krumpli(én kihagytam), olívaolaj, hagyma és kapor bõségesen.
Nagyon jó kis nyarat idézõ, szaftos étel. Általában önmagában fogyasztják, pita kenyérrel. Azért egy kis hús ? nekünk ? hiányzott mellõle. Mivel mi most húsmentesen étkezünk, került mellé tegnapról maradt zöldséges árparizottó és sült tofu is. No így egészen kerek lett.
Korfui sült zöldségek
Hozzávalók: 1 cukkini, 1 padlizsán, 2 paradicsom, 1 hámozott paradicsomkonzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 lila hagyma, 1 kalifornia paprika, 1 csokor petrezselyem, só, 1 dl olívaolaj, 3-4 dl víz. 1 kanál sûrített paradicsom.
Halmozzuk a feldarabolt zöldségeket egy jénai tálba. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot. Keverjük össze a sûrített paradicsomot 1 deci vízzel és öntsük a zöldségekre. Locsoljunk rá egy pohár vizet, olívaolajat és szórjuk meg kaporral. Elõmelegített sütõben, 190 fokon, 50-60 perc alatt megsül.
Úti tipp:
Ha Korfun jártok, kiránduljatok el Perithiába. A Pantokrátor-hegy közelében fekszik, az ó falú elhagyatott, régi kõépületekbõl áll, mivel a lakosok a turizmus terjedése miatt a tengerhez közeli településre költöztek. Itt van egy taverna, amelyet Rick Stein is említ mûsorában az ?O Foros? ,házias konyhát visznek, családi vállalkozásban és a briam-juk, többek között Rick Stein révén meglehetõsen népszerûvé vált.
Jógakonyha a maradékból: párolt zöldségek fûszeres szószban
Mazsolás, májas zöldséges kuszkusz
Japán fõzõlecke 2. -Zöldséges soba (hajdina tészta) szójaszósszal (Fried Soba)
Korfui emlékmorzsa
A görög házi konyha nem bonyolítja túl az ételek elkészítését. Itt is mindent egybedobnak, robosztusra vágott cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, hagymát, olykor kerül bele krumpli(én kihagytam), olívaolaj, hagyma és kapor bõségesen.
Nagyon jó kis nyarat idézõ, szaftos étel. Általában önmagában fogyasztják, pita kenyérrel. Azért egy kis hús ? nekünk ? hiányzott mellõle. Mivel mi most húsmentesen étkezünk, került mellé tegnapról maradt zöldséges árparizottó és sült tofu is. No így egészen kerek lett.
Briam, korfui sült zöldségek
Korfui sült zöldségek
Hozzávalók: 1 cukkini, 1 padlizsán, 2 paradicsom, 1 hámozott paradicsomkonzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 lila hagyma, 1 kalifornia paprika, 1 csokor petrezselyem, só, 1 dl olívaolaj, 3-4 dl víz. 1 kanál sûrített paradicsom.
Halmozzuk a feldarabolt zöldségeket egy jénai tálba. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot. Keverjük össze a sûrített paradicsomot 1 deci vízzel és öntsük a zöldségekre. Locsoljunk rá egy pohár vizet, olívaolajat és szórjuk meg kaporral. Elõmelegített sütõben, 190 fokon, 50-60 perc alatt megsül.
Úti tipp:
Ha Korfun jártok, kiránduljatok el Perithiába. A Pantokrátor-hegy közelében fekszik, az ó falú elhagyatott, régi kõépületekbõl áll, mivel a lakosok a turizmus terjedése miatt a tengerhez közeli településre költöztek. Itt van egy taverna, amelyet Rick Stein is említ mûsorában az ?O Foros? ,házias konyhát visznek, családi vállalkozásban és a briam-juk, többek között Rick Stein révén meglehetõsen népszerûvé vált.
Hasonló bejegyzések:
Jógakonyha a maradékból: párolt zöldségek fûszeres szószban
Mazsolás, májas zöldséges kuszkusz
Japán fõzõlecke 2. -Zöldséges soba (hajdina tészta) szójaszósszal (Fried Soba)
Korfui emlékmorzsa