Koreai vacsora a Han Kuk Guan étteremben / Okt 18, 19.
sponsored links
Dear Ínyenc Társ!
Következõ vacsoránk történelmi jelentõségû lesz, ugyanis 9 mûködési évünk alatt egyetlen egyszer sem szerveztünk még KOREAI VACSORÁT. Többször próbálkoztunk, ezeddig eredménytelenül; most azonban végre sikerült áttörni a gátakat, és a rendkívül zárt világú Han Kuk Guan ("Koreai Étterem") nevû koreai étterembe nyertünk bebocsáttatást. Bár 13 éve mûködnek, nem ismerik az e-mail és internet fogalmát. Itt még faxon jön Koreából az információ, hogy ilyen és ilyen turistacsoport jön (fõleg ebbõl élnek meg, na meg az itthon megtalálható koreai vállalatok munkatársaiból), a magyar vendégek aránya csak mintegy 1% (!). Reméljük, hogy ottlétünk folyományaként ezt az arányt minimum megduplázzuk.
Rendkívül érdekes ízvilágról beszélhetünk; - óriási kaland vár ránk - úgy étkezünk majd, mint maguk a koreaiak.
A koreai konyháról
A nyugati behatások ellenére a koreai konyha nagymértékben megõrizte függetlenségét és konzervatizmusát. A két legmeghatározóbb dolog itt talán a csípõsség és a tenger közelsége; az onnan jövõ tengeri élõlények sokasága.A koreai konyha egyik fõ jellegzetessége, hogy míg a mi konyhánk heti rendszerességgel kb. 10-15 féle zöldséget használ, addig az övékké 20-30 félét. Gombából különösen nagy a választék.
Érdekes módon azt tapasztaltuk, hogy nem túl sok féle ételt fogyasztanak a Han Kuk Guan-ban, pedig amúgy rengeteg ...