Kora nyári ebéd.... és egy csokor, illatos pünkösdi rózsa...
sponsored links
Imádom ezt az idõszakot, amikor már ennyi minden finomság és könnyûség van.
Már nem kellenek a nehéz, télre való ételek.
Ma nem volt kedvem semmi különöset készíteni, tegnap salátafõzelék volt, jó kaprosan, fokhagymásan, tejfölösen, nagyon finom volt.
Mai ebédünk pedig:
Újkrumpli petrezselymesen, buggyantott tojással és egy pár virslivel... salátával
A krumplit alaposan megmostam, felezgettem és 10 dkg olvasztott vajon puhára pároltam, sõt hagytam kicsit lesülni, összesen10 perc volt, a végén dobtam hozzá a petrezselymet és sóztam és azon forrón tányérra szedtem.
A tojást egyenként, lassan zubogó sós vízbe borítottam egy kis szépséges, kínai, porcelán, leveses tálkából és hagytam pár percig fõni, majd szûrõkanállal rögtön a tányérra helyeztem a krumpli mellé, megsóztam.
Közben a virslit egy másik edényben, szintén zubogó forró vízben 5 perc alatt megfõztem, leszûrtem és a többi mellé készítettem.
Tökéletes, egyszerû és könnyû ebéd volt, bõven elég is ebben a melegben.
A saláta pedig:
Fokhagymás, kefíres, uborkás jégsaláta...
2 db kígyóuborka, apró kockákra
1 db jégsaláta, külsõ levelei eldobva, a belsõ része vékonyan szeletelve
3-4 újfokhagyma gerezd apróra
2-3 dl kefír
só, bors
Jó sósan, borsosan, sok fokhagymával bekeverve a kefír, majd ezzel megöntözve a saláta, majd jégbehûtve.
Ma elégedett vagyok a világ folyásával emiatt az ebéd miatt.
Néha ilyen kevés elég is.
Itteni kis barátosnõmtõl kaptam egy csodálatos csokor pünkösdi rózsát, nosza a saját bokromról is vágtam hozzá, a leghalványabb rózsaszín virágú az enyém, a többi az ajándék virág, nálunk még bimbós az egész bokor, ez az egy volt félig nyílt, hát hozzátettem a csokorhoz, a színkavalkád miatt...
... és az illata, hát arra szó nincs, csodálatos, édes, nagyon finom, az egész ház napok óta tele van az illattal, imádom....