Kopi Luwak

2011-11-22

sponsored links


A mai némileg szokatlan bejegyzés lesz, nem szoktam írni ilyen témában, de ha már sikerült a világ egyik legdrágább és legbizarrabb kávéjához hozzájutni, gondoltam, megér néhány sort az esemény. A Kopi Luwakot, egészen pontosan a két gondosan becsomagolt adagot Zsuzsitól kaptuk, akinek itt is köszönjük a lehetõséget, remek pillanatokat okozott, ahogy figyeltem a kávét és közben magamat is. Mielõtt azonban rátérnék az amatõr kóstolás részleteire, röviden néhány szó arról, miért is olyan érdekes és furcsa ez a kávé.
A Kopi Luwak egy indonéz kávéfajta, ami igazából készülésének körülményei és mondjuk úgy, különleges útvonala miatt érdekes. A történet fõszereplõi az ázsiai cibetmacskák (más néven közönséges pálmasodrók), akik elõszeretettel fogyasztják a kávébabot, viszont nem képesek megemészteni, ezért szinte változatlan formában távozik is belõlük. De csak szinte, a kávébab ugyanis különbözõ enzimekkel lesz gazdagabb a cibetmacska gyomrában, és állítólag ezáltal nyeri el különleges aromáját.

Az elhullajtott szemeket meg kell találni, majd megfosztani attól, ami felesleges, és gondolom, értik, mire is célzok. Ezután minden mehet a maga útján, végeredményként pedig elkészül a Kopi Luwak kávé, ami már csak az ára miatt sem alkalmas mindennapos koffeinforrásként.
Következzen a személyes tesztelés, ami elõtt annyit még, számomra egyáltalán nem okozott elhessegetni való ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/kopi-luwa...

sponsored links

Keres?s