Konyhán kívül....vagy mégse? Elkészültek, használjuk a szappanokat
sponsored links
Egy számomra kedves ismerõstõl kaptam ma egy linket, ami egy szappankészítõ tanfolyamra bíztosított nyerési lehetõséget. Hát az egész nem aktuális, hisz a játék ott már lejárt, nekem amúgy is messze van, hogy olyannal kacérkodjam, de meg karácsony elõtt belevágtam, s elkészítettem életem elsõ szappankáit. Számomra teljes siker. Igaz, semmi extra nincs bennük külalakra, semmi színkeverés. De ami a lényeg: szívem-lelkem belekavartam, amennyit utánaolvastam azon infók birtokában a pikkelysömörhöz leginkább javallott hozzávalókat kevertem bele. Azaz elsõsorban ugye a sheavaj, majd kecsketej. De volt benne földimogyoró olaj, szezám olaj, avokádó olaj, s levendula illóolaj (ez a listámon a második volt, elsõ sajna nem volt készleten).
Olvasgattam, hogy a kecsketejjel vigyázni kell, mert a lúg a túlhevüléskor rombolja a kecsketej áldásos tulajdonságait. Hát kapásból jégkockára fagyott tejjel dolgoztam, mondhatni a végén már gõzfürdõ fölé kellett tegyem, mert egyáltalán nem volt szándékában a tej- jégkockáknak felolvadni. Izgultam is, hogy majd milyen lesz az elsõ szappanom, mert ugye idõ míg használható, meg csomó pénz ami benne fekszik (még akkor is ha ebay-rõl rendeltem a shea vajat).
Aztán azon izgultam, hogy vajon nem jobb lett volna, ha elsõ szappanozásom tömbbe öntésként csinálnám, de a kockát elvetettem, szilikonos formákba pakoltam. Most hadd ne meséljek el egy kis incidenst ezzel kapcsolatban.
A lényeg, hogy most már értem a szappanosokat: ezt egész álló nap lehetne csinálni, csak hát elég drága mulatság. Mindegy, egyenlõre azt tudom, hogy a decemberi akcióm elsõ volt, de nem utolsó.
Sajnos Oldalbordát nem bírom rávenni, hogy mossa legalább a "mancsait" sûrûbben, mindig az a válasz, hogy de hát nem koszos. Pedig tudhatná amit én anno VI-ik osztályban (egy szavamba került a maximális osztályzat beírása a naplóba), hogy ...