Konyhai praktikák -- a pizzásdoboz ? vendegblogger: cs!
sponsored links
Probléma
Rendszeres használat mellett a konyhaasztal zsúfolt és koszos lesz.
A trükk
Heti ciklusos ritmust veszünk fel.
A hét elsõ napján házhoz rendelünk egy pizzát (nálam mostanság a Bocanova a lokális favorit, bár annak megfejtésén még dolgozom, hogy miért héjastul pakolják fel a feketekagylót a Frutti di Máréra). Intaktul hagyván, elejét vettük a konyhaasztal elhasználódásának, és bónusz gyanánt még az aznapi étkezés problematikájának is a végére jártunk. Ilyeténképp egy napot sikeresen leabszolváltunk; ami a további hatot illeti, nos, most jön a trükk.
A második napon kirakjuk a (gondosan megõrzött) pizzásdobozt az asztalra, a leginkább bevált figura szerint tetejét lazán a falnak támasztva L alakba nyitva.
Innen kezdve három napon át minden konyhai munkát pizzásdobozon végzünk, zöldségpucolástól a kávéfõzõtömésen át a teafilterkihelyezésig.
A negyedik napon letépjük a pizzásdoboz fedelét, az alját meg kihajítjuk (e mûvelet során nem árt némi figyelem, hogy elejét vegyük a kések, kiskanalak, stb., horribile dictu pizzavágó szemétbe kerülésének). Ezután a tetejét helyezzük az asztalra, pont úgy, ahogy eddig az alja volt. Három napon át minden konyhai munkát pizzásdoboz tetején végzünk.
A hét leteltével megszabadulunk a pizzásdoboz utolsó maradványaitól is, elégedetten hátradõlve szemléljük a napsugárbicsakoltatóan ragyogó konyhaasztal-felületet és már gyûjthetjük szánkban a nyálat a másnap esedékes
ínycsiklandozó pizzára.
Rendszeres használat mellett a konyhaasztal zsúfolt és koszos lesz.
A trükk
Heti ciklusos ritmust veszünk fel.
A hét elsõ napján házhoz rendelünk egy pizzát (nálam mostanság a Bocanova a lokális favorit, bár annak megfejtésén még dolgozom, hogy miért héjastul pakolják fel a feketekagylót a Frutti di Máréra). Intaktul hagyván, elejét vettük a konyhaasztal elhasználódásának, és bónusz gyanánt még az aznapi étkezés problematikájának is a végére jártunk. Ilyeténképp egy napot sikeresen leabszolváltunk; ami a további hatot illeti, nos, most jön a trükk.
A második napon kirakjuk a (gondosan megõrzött) pizzásdobozt az asztalra, a leginkább bevált figura szerint tetejét lazán a falnak támasztva L alakba nyitva.
Innen kezdve három napon át minden konyhai munkát pizzásdobozon végzünk, zöldségpucolástól a kávéfõzõtömésen át a teafilterkihelyezésig.
A negyedik napon letépjük a pizzásdoboz fedelét, az alját meg kihajítjuk (e mûvelet során nem árt némi figyelem, hogy elejét vegyük a kések, kiskanalak, stb., horribile dictu pizzavágó szemétbe kerülésének). Ezután a tetejét helyezzük az asztalra, pont úgy, ahogy eddig az alja volt. Három napon át minden konyhai munkát pizzásdoboz tetején végzünk.
A hét leteltével megszabadulunk a pizzásdoboz utolsó maradványaitól is, elégedetten hátradõlve szemléljük a napsugárbicsakoltatóan ragyogó konyhaasztal-felületet és már gyûjthetjük szánkban a nyálat a másnap esedékes
ínycsiklandozó pizzára.