Konyhai baklövések - a tojás

2013-01-13

sponsored links


Történt úgy, hogy sajtos rudat csináltam, amibe egy tojássárga kellett, és megmaradt a fehérje. Ételt nem dobunk ki, egy fehérjét nem fagyasztok le, de valamit kezdeni kéne vele. Persze akár le is kenhettem volna vele a sajtos rudak tetejét, de ilyenekkel nem akartam pepecselni, hiszen nem flancos, blogra készülõ rudakról volt szó, hanem egy kis esti nasiról a férjemnek. Õ meg tévézés közben nem azt nézi, hogy szép fényes-e a rudak teteje, sõt az sem érdekli, hogy kívülrõl megszórtam-e sajttal (ha belül van elég), csak tolja befelé a szájába. Na de mit csináljak egy darab fehérjével? Megvan. Habcsók. Mondjuk azt férj nemigen szereti. Nekem meg nem kéne ilyenekkel tömnöm magamat. Két nap elteltével aztán, úgy éjfél körül eszembe jutott, hogy pár hónapja csináltam habcsókot pirított dióval, és karamelles Milka-darabokkal. Na arra nem mondta a férj, hogy nem ízlik neki, szorgalmasan pusztította. Jó, legyen olyan. Csak éppen a karamelles Milka és a dió hiányzik hozzá. Na és akkor jött az ötlet. Csinálok márványos habcsókot a csokis sûrített tejembõl. Nosza neki is láttam, még az sem tartott vissza, hogy addigra már fél 1 is elmúlt. Éreztem, ahogy szétárad bennem a zseni, és akkor megszólalt a vészcsengõ. Ugyanis a bennem levõ zseni szinte mindig hülyeséget csinál. Azt hiszi, hogy õ az ász, pedig egy balfék.
Próbáltatok már egyetlen picurka tojás fehérjébõl kemény habot verni? Piszkosul nehéz. Ráadásul a két napja hûtõben tanyázó fehérje nagyon nehezen akart felverõdni. Teljesen nem is sikerült neki. De a zseni nem hagyta magát. Néha felülkerekedett ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2013/01/konyhai...

sponsored links

Keres?s