Konyakos májhab

2014-03-09

sponsored links

Megültük az idei, elsõ kerti partit. Ez a recept a férjem bravúros elõétele, ami eddig mindig nagy sikert aratott. Elég csak annyi hozzá, hogy én nem szeretem a májat, de ezt nagy mennyiségben is képes vagyok fogyasztani, annyira finom! És egyszerû és gyors.

Hozzávalók:

250-300 g tisztított csirkemáj, fél dl konyak ( esetleg brandy, sherry, portói), 2 dl zsíros tejszín, 50g vaj, só, bors, majoranna

A vajat a serpenyõben megolvasztjuk és a felaprított csirkemájat 5-6 perc alatt megpirítjuk. Ne süssük túl, akkor jó, ha közepe még rózsaszín.
A serpenyõbõl kivett májat még melegen sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük ízlés szerint és egy tálban hûlni hagyjuk.

Az eddig használt serpenyõbe beleöntjük a konyakot, az alkoholt folyamatos kevergetés közben elforraljuk, majd ezt az "esszenciát" hozzákeverjük a májhoz és hûlni hagyjuk.

A tejszín 2/3-át kemény habbá verjük.
A megmaradt tejszínt a kihûlt májhoz keverjük és botmixerrel simára turmixoljuk.
A felvert tejszínhabot óvatosan a simára turmixolt májhoz keverjük.

Melegen is fogyasztható, de a legjobb, ha tálalás elõtt hûtõben pihentetjük.
Pirítóssal, friss zöldségekkel tálaljuk.

Jó fõzést!

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/03/konyakos...

sponsored links

Keres?s