Kontraszt
sponsored links
Rendszeres olvasóim talán már észrevették, hogy meglehetõsen kedvelem az úgymond kontrasztos ételeket. Gyenge és markáns, édes és sós, édes és csípõs, és sorolhatnám még a variációkat kitudja meddig. A lényeg a lényeg; az egymástól élesen eltérõ ízek ügyes kombinációja. Csak egy példát hadd említsek a közelmúltból; az epres desszertemnél találkozhattunk édessel és savanyúval, aztán jött egy semleges íz a korpás keksz és erre rá a sós sajt (remélem kipróbáltátok) a végeredmény pedig... háát, hadd ne dicsérjem magam.
A következõ levesemben is van egy kis kontraszt, de itt még az ízen kívül az állagot is megkevertem, krémes, omlós, és ropogós.
PASZTINÁK PÜRÉLEVES,
FETÁVAL ÉS KOLBÁSZ CHIPS-ELHozzávalók:
50 dkg paszternák
1 db alma (nagyobbacska)
1 l víz
2 dl tej
1 db tyúkhúsleves-kocka ...