Kongó torta - hagyományosan
sponsored links
Régóta tervben volt már, hogy miután elkészítettem egy újságból kapott receptbõl a Kongó tortát, készítsem el annak a "hivatalos" változatát is.
"Az 5 doboslap közül kettõt egész vékonyan, hézagosan megkenünk olvasztott cukorral. A tortát ezután úgy töltjük meg pralinéval ízesített vajkrémmel, hogy a második és a negyedik lap legyen a doboscukorral bevont tészta. A kifagyasztott tortát másnap megkenjük forró gyümölcsízzel, majd barna színû fondánnal áthúzzuk. A torta oldalát kongó mandulával panírozzuk, fondánnal áthúzott tetejét krémmel és kongó mandulával díszítjük." (Dunszt Károly, Cukrászati ismeretek 2./1979)
Ezt a tortát gondolatban hozzáfûzöm a már posztolt, klasszikus tortákat bemutató összefoglalómhoz.
Hozzávalók:
Piskóta:
5db tojás
5 evõkanál cukor
5 evõkanál liszt ...