Kongó torta gyümölccsel és élõ virággal
sponsored links
Persze ezzel párhuzamosan a sütésre sincs idõm, hiszen a kettõ hatással van egymásra. :-) Mostanában inkább ismétlések történtek a konyhámban, régi receptek újra és újra. Ezt a jelen idõ is bizonyítja, éppen bedobálós túrós süti sül a sütõben - ez idõben körtebefõttel.
A múlt héten viszont készült egy csodás torta kozmetikusom 60. születésnapjára. A kongó torta a kedvence, így az készítettem el hagyományos módon: dobos lapok hézagosan megkenve doboscukorral majd mogyorókrémmel megtöltve.
A díszítés azonban modernebb lett: egy könnyû, tejszínes mogyorókrémmel bevontam a tortát és eperrel, áfonyával és apró, élõ virágokkal (rózsa, korallvilág) díszítettem. Liofilizált eperdarabkákat hintettem a közepére.
A virágok rövidre vágott szárát szorosan alufóliába tekertem, úgy szúrtam a tortába.
Végül az egész díszítést lefújtam ehetõ, csillogó, bordó sprayvel. Szerintem gyönyörû lett...
Isten éltessen Kati sokáig még egyszer!