Konfitált marhapofamirigy rösztivel
sponsored links
Az úgy volt, hogy szóltam itthon, hogy kellene a mészárossal dumálni, hogy mint törzsvevõk, guberáljon össze nekünk némi pofahúst. Oldalborda pedig észben is tartotta (Hajnalka látod, nem úgy mint a konyhai kütyüt), majd hazaállított egy kis zacskóval. Benne valami érdekes. Magamtól csak úgy nem jöttem volna rá. Nem sertés hanem marha, nem hús, hanem mirigy volt benne. Hát jól van, gondoltam. S elõadtam, hogy márpedig azt konfitálni fogom. Kon.....micsoda? Nézett rám kérdõn. Én pedig kivágtam magam, hogy látod-látod, ha nem olvasol szakirodalmat csak azt ami téged érint. De rámhagyta, gondolta ha nem kukoricadarával vagy olajbogyóval házasítom össze, akkor tuti finom lesz. Hát az lett.
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhapofa mirigy,
- 2 fej fokhagyma,
- 8-10 darab aszalt paradicsom,
- 2 l kacsa- vagy libazsír (ha nincs, helyettesíthetjük disznózsírral is) ...