Konfitált libacomb, paszternákpürével és ecetes mazsola raguval
sponsored links
A megtisztított libacombokat sózzuk és zsíros lábosba helyezzük. Mellétesszük a cikkbe vágott hagymát, a megroppantott fokhagymát, 2 szál kakukkfû ágat és 15 szem fekete borsot, majd ráöntjük a felolvasztott kacsazsírt és 80°c-on 3,5-4 óra alatt sütõben elkészítjük.
Paszternák püré
Paszternák 45 dkg
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
A paszternákot karikára vágjuk és vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejszínnel és az alaplével, majd átforraljuk és pürésítjük.
Mazsolaragu
Arany mazsola 5 dkg
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítõ 5 g
Snidling
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítõ 5 g
Snidling
A mézet karamellizáljuk, felöntjük a vízzel és puhára fõzzük benne a mazsolát. Hozzáadjuk a borecetet, a vágott snidlinget és kevés keményítõvel besûrítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfû ággal díszítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfû ággal díszítjük.