Konfitált kacsacomb
sponsored links
A vajpuha kacsacombok igen egyszerû módszerrel készültek. A konfitálás nem más mint zsírban sütés és ezáltal tartósítás. Mi nem õriztük meg sokáig a kacsazsírban sült kacsacombokat, de gyakorlatilag ezzel a módszerrel üvegben sokáig eltartható a sült hús. A hús annyira puha lesz, hogy magától omlik le a csontról. Ha eddig nem próbáltátok, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
6 kacsacomb
900 g kacsazsír
só, bors
A konfitálás nem egy rövid folyamat, de megéri rászánni az idõt. A kacsacombokat megmosom, szárazra törlöm, sóval borssal fûszerezem. Legalább 4 órára hûtõbe teszem. A sütõt 140 fokra elõmelegítem. Bõrõs felével lefelé egy kisebb, de mély tepsibe helyezem a combokat. Nálam két rétegben fért el 3-3 kacsacomb. Rákanalazom a zsírt és beteszem a sütõbe. Ha elolvadt a zsír, akkor alufóliát teszek a tepsire. 1 órával késõbb eltávolítom a fóliát és további 2-3 órát sütöm 130-140 fokon. elméletileg a 3 óra is bõven elegendõ 130-140 fokon (100-120 fokon több forrás szerint 5 órát olvastam). Minden esetre nálam 4 órát volt sütõben a kacsa. Ha vendégeknek szánjuk, akkor a konfitálás napokkal korábban is elvégezhetõ. tálaláskor már csak annyi marad hátra, hogy a bõrt ropogósra süssem egy forró serpenyõben. Lilakáposztával és párolt krumplival ettük.