Komlóhajtásos, podagrafüves, csalános tavaszi almaleves, sósan
sponsored links
A komlóhajtás, a podagrafû és a csalán a legfinomabb, gyakori és magas táplálkozási értékû vadzöldségek. Komlóhajtás csak tavasszal szedhetõ, a többi szinte egész évben. Változatos módon készíthetõk el
Elkészítés: 2 hámozott almát darabolva, fél reszelt sárgarépát, 2 bõ félmarék apróra vágott, vegyes vadzöldséget (komlóhajtás, csalán, podagrafû vagy szezonálisan, helyileg más is lehet) megpárolok kis lében, majd felöntöm vízzel (elég sûrûre szoktam, így kevés vízzel), majd fûszerezem, felforralom, és lefedve elzárom alatta lángot, kicsit hagyom állni. Fûszerek (mindenbõl csipetnyi): friss reszelt gyömbér, õrölt római kömény, friss, reszelt citromhéj, õrölt fekete (vagy fehér bors), só. Liszt-, cukor-, zsír- és tejmentes.