Kombu (tengeri hínár) leves
sponsored links
Érdekes ez a leves... Kevés olyan étel van, ami megosztó nálunk, vagyis egyikünk nagyon nem, másikunk pedig nagyon szereti. Így vagyunk a kombu-val. A sushi, a hozzá használt algalappal, a miso leves és a kombu leves alapja is mindkettõnk kedvence, azonban amíg HeF rajong ezért a vastag, jellegzetesen karakteres ízû alapanyagért én valahogy nagyon nem kedvelem az ízét, még citromos vizes áztatás után sem.
Ezért aztán ezt a levest úgy szoktam elkészíteni, hogy a kombun kívül minden hozzávalóval megfõzöm a (gyakorlatilag gomba) levest és egy kis lábosban külön fõzõm a citromos vizes, némi fûszerrel ízesített kombut, majd Hef-nek mindkettõbõl (fele-fele arányban) keverve tálalok, magamnak pedig csak az alap levest, így mindketten szívesen falatozunk belõle :-)
KOMBU (TENGERI HÍNÁR) LEVES 4 személyre
10 dkg szárított fafülgomba
25 dkg szárított shitake gomba
35 dkg szárított kombu (dried seaweed)
1 db citrom
2 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
kis darab (4-5 cm) friss gyömbér
1 teáskanál õrölt koriander ...