Kombe

2014-02-06

sponsored links

Egy blogon találtam a receptet fázisfotókkal eggyüt http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/kombe/ , nagyon jól nézet ki és szerintem laktató is .

Hozzávalók a tésztához :

600g liszt , 25g élesztõ , 100ml víz , 300ml tej , tk. cukor , kk só ,

A kenéshez :

100g vaj , 5ek olaj

Töltelék :

330g tejföl , 1 fej hagyma , 100g szalonna , 300g sonkás szalámi , kukorica

Tetejére a kenéshez :

1 tojás , szezámmag

Az élesztõt a langyos vízbe felfutatjuk . A lisztet egy kelesztõtálba szitáljuk , hozzá öntjük az élesztõt , beletesszük a sót és a cukrot , és annyi tejes vízzet öntönk hozzá , hogy rugalmas tésztát kapjunk . Addig kelni hagyjuk míg felolvasztjuk a vajat és az olajat , és a töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel . A tésztát 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk megkenjük az olaj-vaj keverék felével . Kinyújtjuk a második tésztát is ugyanakkorára mint az elsõt és rátesszük a vajas tésztára . Erre tesszük a tölteléket elsímítva . Kinyújtjuk a harmadik tésztát és befedjük vele a töltelékes tésztánkat , majd a maradék olajos-vajas keveréket is rákenjük . Ezután hajtogatjuk . A tészta egyik felét behajtjuk a tészta közepéig , majd a másik oldalt is behajtjuk a közepéig . 

Felülrõl is behajtjuk és alulól is behejtjuk a tészta közepéig . Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük úgyhogy a hajtogatás alul legyen . Éles késel bevágjuk de ne vágjuk át . 1 órára meleg helyre tesszük megkelni . Ha megkelt felvert tojással lekenjük és megszórjuk a magokkal . 200 fokra elõmelegített sütõbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük .

                                                Jó étvágyat





Folytats a blogon ... ajakonyhaja.blogspot.com/2014/02/komb...

sponsored links

Keres?s