Kolozsvári töltött kalács
sponsored links
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 2.2 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 2 dkg élesztõ, Töltelékhez: 50 dkg savanyított gyalult káposzta, 30 dkg kolozsvári szalonna
Tetejére: 1 tojás sárgája, 0.5 dl tej
A tésztához a cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedés csinálunk, beletesszük a felfuttatott élesztõt, a felvert tojást és lassan adagolva az olajat, rugalmas masszát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Míg kel , a kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd ...