Kolozsvári pogácsa

2012-07-30

sponsored links



Hozzávalók:
45 dkg liszt, 25 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 3 tojássárga, 3 evõkanál tejföl, 1 dl tej,  2 dkg élesztõ, 1 kávéskanál cukor,  só, bors ; a tészta megkenéséhez:  só, 1teáskanál köménymag

Elkészítése: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és  felfuttatjuk benne az élesztõt. A kolozsvári füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel.  Hozzáadjuk az  élesztõs tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót, a borsot és jól megdagasztjuk. Tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, ezután ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/07/ko...

sponsored links

Keres?s