KOLOZSVÁRI PALACSINTA
sponsored links
Pár hete láttam meg ezt a palacsintát Aledánál, és tudtam, hogy hamarosan el fogom készíteni. Egy héttel ezelõtt el is készítettem, amikor szüleim nálunk vacsoráztak - most végre felkerül a blogra is (bár a vacsorázás közben készült kapkodós fotók soha nem szépek :)).
A kisfiam miatt nem pirítottam rá annyira a reszelt sajtot, mert Õ úgy nem szereti, bele is kevés reszelt sajt került, mert szintén nem szereti benne a sokat, viszont a tetejére nálunk jó sok tejföl került, szinte tocsogott a tejföltõl, mert Milán tejfölrajongó - emiatt viszont nem annyira látványos a kinézete - de az íze így is finomságos volt. Mindenkinek nagyon ízlett (Milánnak kifejezetten), tehát remek választás volt. Köszönöm szépen Aleda! :))
Hozzávalók: (kb. 12 palacsintához)
- 1 tojás
- 25-30 dkg finomliszt
- 3-4 dl szódavíz
- 10 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna (vagy bármilyen húsos szalonna, de mindenképpen füstölt legyen, mert attól lesz meghatározó az íze)
- 10-15 dkg trappista sajt ...