Koldus és királyfi - rongyosleves vargányával
sponsored links
A rongyos leves talán az ételek koldusa, a koldusok étele, menzakaja, felturbózott kutyakaja... Aki valaha rágörcsölt arra, hogy kevés a kosztpénz, sikítva menekül elõle. A vargánya meg király. Királyok eledele, mármint ha azt nézem, hogy több ezer forint kilója - itt a 21. században. Úgy egyébként meg az erdõ kincse, és aki ismeri és szedni tudja, élvezheti fenséges ízét a szegényebb idõkben is, nem kért kutyabõrt, de még vagyonnyilatkozatot sem soha. No, ezen nyáron volt egyszer vargányadömping. Hegyekben állt ez a gomba a pécsi csarnokban, s csiperkeárban mérték. Akkor vettem a bátorságot és néhány kilót belõle, és szárítottam sk., hogy legyen vargányátlanabb idõkre is. Arról, hogy hogyan érdemes vargányát szárítani mégis inkább Alízt érdemes elolvasni. http://fakanalforgato.blogspot.com/2011/08/szaritott-varganya.html
A lényeg, hogy van saját szárítású vargányám, és szépen kísérletezgetek vele. Egyik nap úgy adódott, hogy "semmi nem volt itthon", és váratlanuk, de úgy fél órán belül kellett volna valamit az asztalra tennem. Ez a helyzet szülte a vargányás rongyoslevest - az almáspalacsinta elé. Elég érdekes, karakteres leves lett. Egyszer érdemes megkóstolni.
Hozzávalók: ...