Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással
sponsored links
Ma egy nagyon egyszerû fogást készítettem ebédre. Tulajdonképpen ez olyan hûtõürítõ étel, hisz az került bele, amit épp bent találtam. Természetesen az ízlésünk és a frigónk tartalma szerint változtatható a töltelék. Kolbász helyett mehet bele maradék szalámi, bacon vagy pirított szalonna. A snidling helyettesíthetõ petrezselyemlevéllel. Nagyon laktató és a mártás igazán különleges kísérõje, nem érdemes elhagyni.
Hozzávalók 3 fõre:
*9 közepes nagyságú krumpli
*kb. 3 dkg szárazkolbász
*1 kis csokor friss snidling
*1 tubus tömlõs sajt
*3 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet bors
*5 dkg reszelt sajt
Mártáshoz:
*1 púpos ek margarin
*1 púpos ek liszt
*1,5 dl tej
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
*1 kis csokor friss snidling
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfõzzük.
A megfõtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük.
A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört krumplihoz adjuk a tömlõs sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.
A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-)
A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Elõmelegített sütõben 180 fokon 25 perc alatt hõlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.
Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva besûrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.
A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat ráültetve, azonnal tálaljuk.