Kolbászos tojáskrém
sponsored links
? 6 tojás
? 10 dkg vaj
? 10 dkg füstölt kolbász
? 2-3 evõkanál tejföl
? só, bors
? 3 szál újhagyma vagy fél fej lilahagyma
? fél csokor petrezselyem zöldje
A tojásokat megfõzzük, megpucoljuk. Félbevágjuk, a sárgáját egy tálban villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra felkockázzuk, hozzáadjuk a sárgájához, majd ízesítjük sóval, borssal. Belekeverjük a tejfölt, a puha vajat, hozzáadjuk a ledarált kolbászt. Ha pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Ha nincs újhagymánk, pótolhatjuk lilahagymával. Fogyasztás elõtt néhány órára tegyük a hûtõbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!