Kolbászos serpenyõs hús
sponsored links
Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyõs egytál. :) Két serpenyõben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és darált húst, aztán összekeverjük és kész is. Ennek az egytálételnek a fotogenitása fordított arányban áll a finomságával: nem túl mutatós a fotókon, viszont nagyon-nagyon finom. A kerti munkából ezzel a finomsággal vártam a fiúkat ebédre, jó döntés volt, megnyalták utána mind a tíz ujjukat. :) Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- bõ 1 kg burgonya
- 4 evõkanál olaj
- só, õrölt bors
- 10 dkg házi füstölt kolbász
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 dl fõzõtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 1 nagy csemegeuborka
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- A burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kb. centis kockákra vágtam és váltott vízben többször átmostam.
- 3 evõkanál olajat felhevítettem, rátettem a jól lecsepegtetett burgonyakockákat, sóztam és borsoztam, majd fedõ alatt kis lángon párolni kezdtem.
- A füstölt kolbászt és a hagymát apró kockákra vágtam.
- A maradék olajon átpirítottam a kolbászkockákat, majd hozzáadtam a darált húst és a hagymát.
- Ízesítettem kevéske sóval és a hús puhulásáig pirítottam, idõnként megkeverve.
- Amíg a hús és a krumpli puhult, apró kockákra vágtam az uborkát, és a mustárral együtt elkevertem a tejszínben.
- Végül a puha húshoz hozzáöntöttem a pikáns tejszínt, egyet forraltam még rajta, majd ezt a húsos mártást ráöntöttem az idõközben megpuhult-megpirult burgonyakockákra, és óvatosan összeforgattam.
- Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.