Kolbászos rizzsel töltött gombafejek

2014-04-24

sponsored links



 A gombából sohasem elég, hiszen könnyen megemészthetõ fehérje forrás és az íze is finom, ha jól van elkészítve. Egyik hétvégén hazalátogattam a szüleimhez a Bükkbe. A falusi vendégszeretet nagyon híres, pláne ha az embernek az egy szem lánya látogat haza. Édesanyám ezekkel az isteni gombafejekkel várt, amik oly laktatóak, hogy a saláta köret el sem fogyott. A gombafejek titka, hogy egy kis füstölt házi parasztkolbász is került bele, mondván legyen már egy kis pikáns íze. Igaz a mondás, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon, hiszen a szülõi szeretet nem pótolhatja semmi sem.

Hozzávalók:
5 dkg elõfõzött rizs
500 g  csiperke gomba
6 ek. tejföl
3 szál újhagyma
10 dkg füstölt kolbász
oregánó, só
pár szál petrezselyemlevél
3 dkg sajt

Elkészítés:
A gombafejeket megpucoljuk és a füstölt kolbászt, a petrezselymet, az újhagymát apróra vágjuk. A rizst elõfõzzük, majd hozzáadjuk a kolbászt, az újhagymát, a petrezselymet, az oregánót, végül a 3-4 evõkanál tejfölt és alaposan összekeverjük. A gombafejeket egyesével megtöltjük a rizses töltelékünkkel és kiolajozott tepsibe tesszük. Elõmelegített sütõben 180 fokon 15 percig sütjük, majd 2 evõkanál tejfölbe belekeverjük a a lereszelt sajtot és rátesszük a gombafejek tetejére végül még 5 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... varazslatfakanallal.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s