Kolbászos-rizses zabkorong

2014-04-16

sponsored links

Már a zabkorongokat is mûvészi szintre fejlesztettem, a kéksajtostól kezdve, a mexikóin át a friss paprikásig mindenféle elõfordult már, különféle hagymákkal megspékelve! :D

Ezúttal egy kis kolbásszal & zöldséges rizzsel is megbolondítottam, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó lett! :D

A recept:kolbászos zabkorong2.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • 1/2 fej fokhagyma - feldarabolva
  • 1 dl barnarizs
  • 10 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
  • 2,5 dl zabpehely
  • 15 dkg kolbász
  • tojás
  • hagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez

  Fûszerek:

  • 1-1 ek Rizs fûszerkeverék,  metélõhagyma,  pirospaprika
  • 1-1 kk ,  csili fûszerkeverék
  • 1/2 kk bors,  szerecsendió,  bazsalikommajoranna, õrölt gyömbér, õrölt mustármagzsálya, õrölt kömény

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a rizset, megfûszerezzük, és felöntjük 2x-es mennyiségû vízzel. Hozzáadjuk a zöldségeket, és lefedve fél órán át fõzzük.

Amíg készül a zöldséges rizs, áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. 

A kolbászt zsírjára sütjük, majd összekeverjük a megfõtt rizzsel, a beáztatott zabpehellyel, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon, serpenyõben kis lepényeket sütünk belõle.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/04/16/kolbasz...

sponsored links

Keres?s