Kolbászos-rizses zabkorong
sponsored links
Már a zabkorongokat is mûvészi szintre fejlesztettem, a kéksajtostól kezdve, a mexikóin át a friss paprikásig mindenféle elõfordult már, különféle hagymákkal megspékelve! :D
Ezúttal egy kis kolbásszal & zöldséges rizzsel is megbolondítottam, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó lett! :D
A recept:
- 1 ek mangalica zsír
- 1/2 fej fokhagyma - feldarabolva
- 1 dl barnarizs
- 10 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
- 2,5 dl zabpehely
- 15 dkg kolbász
- 2 tojás
- 1 hagyma - apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez
Fûszerek:
- 1-1 ek Rizs fûszerkeverék, metélõhagyma, pirospaprika
- 1-1 kk só, csili fûszerkeverék
- 1/2 kk bors, szerecsendió, bazsalikom, majoranna, õrölt gyömbér, õrölt mustármag, zsálya, õrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a rizset, megfûszerezzük, és felöntjük 2x-es mennyiségû vízzel. Hozzáadjuk a zöldségeket, és lefedve fél órán át fõzzük.
Amíg készül a zöldséges rizs, áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni.
A kolbászt zsírjára sütjük, majd összekeverjük a megfõtt rizzsel, a beáztatott zabpehellyel, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon, serpenyõben kis lepényeket sütünk belõle.