Kolbászos-paprikás tészta

2017-05-09

sponsored links

Lassan egy hónapja, hogy elkészítettem ezt pikáns tésztaszószt. Szerencsére semmilyen idény jellegû alapanyag nem kellett hozzá, úgyhogy nem késtem el a recept közzétételével. Bármilyen évszakban megfõzhetõ, villámgyors vacsora is lehet belõle.



Hozzávalók:
- 1 szál kolbász (csípõs is lehet)
- 2 db kápia paprika
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz konzerv paradicsomsûrítmény
- 4 db paradicsom
- chilipaprika
- só
- bors
- olaj
+ kifõzött tészta

A hagymát megtisztítottam, felaprítottam és egy magas falú serpenyõben olajon megpároltam. Hozzáadtam a karikára, majd félbevágott kolbászt, ezt zsírjára sütöttem. Közben belekevertem a csíkokra vágott kápia paprikát, az apróra kockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Megsóztam. Lefedve kb. 10-15 percig pároltam, amíg a zöldségek kieresztették levüket, majd hozzákevertem a sûrített paradicsomot. borssal, és apróra vágott chilipaprikával fûszereztem.

További negyed óráig rotyogtattam a szószt, közben kifõztem és leszûrtem a tésztát. Amint elkészült, frissen, forrón tálaltam.



Lehet reszelt sajtot kínálni mellé és természetesen úgy is meg lehet fõzni, hogy ne legyen csípõs. Ez esetben hagyjuk ki belõle a chilipaprikát.


Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2017/05/kolbas...

sponsored links

Keres?s