Kolbászos paprikás krumpli
sponsored links
Gyerekkoromban nagyon ritkán fõztem, legtöbbször a szükség vitt rá, amikor anyukám nem volt otthon. Az elsõ ételek közt, amiket elkészítettem volt a paprikás krumpli... Talán azért mert egyszerû és mindig megvan hozzá minden alkatrész... Most is szívesen eszem, bár mostanában variálom is egy kicsit.
Kolbászos paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg krumpli, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg murok, só, bors, pirospaprika, 1 fej hagyma, 2 evõkanál olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük. Beleszórjuk a murkot, kicsit átsütjük, majd lefedve 5 percig pároljuk. Ezt követõen levesszük a fedõt és hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, gyakran kavarva pár percig sütjük, majd a krumplit is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Mérsékelt lángon 40 percig fõzzük.