Kolbászos marharagu
sponsored links
Kisebb kihagyás után jöjjön most egy igazi hétvégi ebéd. A tavalyi Lidl borvacsorán megismerkedtünk egy nagyon kedves párral, ahol szintén a feleség érdekelt a fõzés világában, övé az Ízzel-lélekkel blog, kattintsatok oda, és nézzétek meg, nagyon sok finomságot találtok nála. Mikor õket vendégeltük meg, akkor készítettem el ezt az ételt. Nagyon ritkán eszünk marha húst, így azért nem mondom, hogy a legbátrabban vágtam bele ebbe a receptbe, de bíztam benne, hogyha jó forrásból szerezzük be a húst és betartom Havas Dóra receptjét - amikben eddig még nem csalódtam -, akkor csak jó lehet a végeredmény, és valóban így is lett. Igazából sok elõkészületet nem igényel, a leghosszabb idõ a hús feldarabolása, utána már szinte magában készül az étel a sütõben.
Hozzávalók:
1 ek. olaj
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2 nagyobb kápis paprika
2 darabolt paradicsomkonzerv
1,5 dl húsleves/alaplé/víz
1 dl vörösbor
50 dkg marhalapocka
30 dkg kolbász
2 tk. mustár
Elkészítési idõ: 1,5-2 óra
Sütési hõfok: 180°
A sütõt elõmelegítem, majd egy hõálló edényben lepirítom a felkockázott húst és a kolbászt. Kiszedem õket, majd ugyanebben az edényben megpirítom a finomra aprított hagymát, az összetört fokhagymát és a rozmaringot, és ezután jöhet hozzá a felkockázott paprika, majd ezzel 5 percig pirítom még. Felöntöm a paradicsomkonzervvel, az alaplével és a borral. Felforralom, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, majd jól összekeverem és beleteszem a lepirított húst és kolbászt, lefedem és beteszem a sütõbe 1-1,5 órára. A hús istenien puha, a mártás pedig jó sûrû lesz. Vajas petrezselymes tört burgonyával tálalom.