Kolbászos lencseleves

2014-04-10

sponsored links

A múltkoriban csináltam egy kolbászos sárgaborsó levest, és mivel most egy nagyon fincsi félszáraz, házi mangalica kolbászunk van itthon, gondoltam ezúttal is csinálok belõle valami finomat! :D

A recept:lencseleves3.jpg

  • 30 dkg lencse - elõzõ este beáztatva
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 szál mangalica kolbász - felkarikázva
  • 2 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 3 dl házi tejföl

  Fûszerek:

  • babérlevél
  • 1-1 ek õrölt  mustármag,  petrezselyemgyömbérpor
  • 1-1 kk pirospaprika,  szerecsendió, Himaláj só
  • 1/2 mk bors, õrölt köménymag

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a lencsét, megfûszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor megfõtt - kb. egy óra múlva -, behabarjuk a mustáros tejföllel, összerottyantjuk, és kész. ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/04/10/kolbasz...

sponsored links

Keres?s