Kolbászos káposztaleves
sponsored links
Napok óta azt hallgatom, hogy csináljak káposztalevest, mert bennem, mint felvidékiben, ez "genetikailag kódolva "van. Ezt a hülyeséget! Jó, igaz, ami igaz, én is szeretem, kicsit pikánsan, savanykásan, egy kis tejföllel.....hm. Na, miután így végigfuttattam magamban, beindult valami. És megcsináltam! És finom lett!
Kolbászos káposztaleves - recept:
500 g savanyú káposzta, egy nagyobb krumpli, 2 babérlevél, 3 szelet húsos szalonna, 1 szál kolbász, 1 fej hagyma, pirospaprika, tejföl, só, bors, pici cukor, kömény, majoránna, olaj.
Egy fazékba felteszem fõni a káposztát a kockára vágott krumplival és a babérlevéllel. Lassan forralom. Ez alatt egy serpenyõben, kevés olajon lesütöm a felkockázott húsos szalonnát, lepirítom rajta az apróra vágott hagymát, pirospaprika és a ...