Kolbászos hagymás sertéstarja tormás krumplipürével
sponsored links
A recept ötlete innen, de én csak 1 fej hagymát tettem rá, mivel a család nem túlzottan szereti, ha túl sokat teszek rá.
Hozzávalók :
kb. 1 kg sertéstarja
füstölt kolbász
1 hagyma
6 gerezd fokhagyma
mustár
só, õrölt bors
sertéssült fûszerkeverék
barna sör.
A krumplipüréhez:
krumpli
vaj
tej
só
friss reszelt torma.
A húst kicsit vastagabb szeletekre vágtam, kloffolni nem kell. Sóztam, borsoztam, majd vékonyan mindkét oldalukat bekentem mustárral. Tepsibe raktam, kolbászkarikákat raktam rá, beszórtam a felszeletelt fokhagymával és a hagymával, kevés barna sört ötöttem rá, megszórtam egy kevés sertéssült fûszerkeverékkel. Letakarva sütöttem 200 fokon kb 1 órát, utána a tepsi teteje nélkül szép pirosra sütöttem. Ha kell, lehet közben még sörrel felönteni, de én csak az elején öntöttem rá.
A krumplipüréhez a megtisztított, felkockázott krumplit sós vízben puhára fõztem, leszûrtem. Kumplinyomóval összetörtem, vajjal és tejjel kikevertem, ízlés szerint friss reszelt tormát kevertem hozzá.