Kolbászos-hagymás pizza

2014-07-18

sponsored links

Zivatarokkal tarkított kánikulai napokon is érdemes bekapcsolni a sütõt. Például kelesztés nélküli pizzatésztát süthetünk tetszõleges feltéttel. Ízletes ebéd, ráadásul olcsó és kiadós. Kolbászt találtam itthon, abból tettem rá, és némi hagymát, sajtot. Holnapra is maradt belõle, akkora adag lett, de sebaj, melegítve legalább olyan finom, mint frissen.



Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
2 evõkanál só
2 evõkanál cukor
1 csomag szárított élesztõ
1 evõkanál oregano
1 evõkanál bazsalikom
1 teáskanál fehér bors

A feltéthez:
3-4 evõkanál olaj
2 üveg házi, fûszeres paradicsomszósz
1 szál kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
25 dkg reszelt sajt




A sütõt elõmelegítem 180 fokra, a legnagyobb gáztepsit meghintem liszttel.
A tészta szárazanyagait egy tálban összekeverem, majd hozzáöntöm a langyos vizet, és alaposan összegyúrom. A tésztát egyenletesen a tepsibe nyomkodom. A tetejét megkenem 3-4 evõkanál olajjal, hogy a paradicsomszószt ne szívja majd magába.
Házi, fûszeres (majoránna-oregánó-bazsalikom) paradicsomszószom mindig van itthon, ezzel bõven megkenem-meglocsolom a pizzatésztát. Rászórom a vékonyra felkarikázott kolbászt, a karikákra vágott hagymát, és a tetejére kerül a reszelt sajt.
180 fokon, 35-40 perc alatt megsütöm.

Folytats a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/07/ko...

sponsored links

Keres?s